Політика конфіденційності та захисту персональних даних

І. Загальні положення

  1. Веб-сайт adamus.com.ua (далі – Сайт) належить на праві власності Адамус Тетяні Степанівні (далі – Власник). Весь контент, що міститься на Сайті, є об’єктом права інтелектуальної власності, окрім випадків, коли про це окремо зазначено,і  належить на праві власності Власнику.
  2. Дана Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі – Політика конфіденційності) є чинною виключно в рамках Сайту та не поширюється на web – сайти третіх осіб.
  3. Дана Політика Політики конфіденційності є комплексом правових, адміністративних , організаційних, технічних та інших заходів, які вживає Власник з метою забезпечення конфіденційності та захисту персональних даних фізичних осіб – споживачів, які є користувачами Сайту, окрім випадків, коли така інформація особисто та свідомо розголошується споживачем – користувачем Сайту.
  4. Метою впровадження Політики конфіденційності та захисту персональних даних є недопущення публічного доступу та розголошення інформації, володільцем якої є споживач.
  5. Власник вживає всіх можливих заходів з метою забезпечення виконання заходів, передбачених даним розділом Політики конфіденційності.

ІІ. Доступ до персональних даних

  1. З метою реалізації функцій та завдань Сайту та інших цілей, пов’язаних з цивільно – правовими відносинами між Власником та споживачем, споживач, користуючись даним Сайтом та послугами, для надання яких створений Сайт, надає Власнику дозвіл на збирання, накопичення, обробку, зберігання та використання (в тому числі з використанням автоматизовуваних засобів) персональних даних, власником яких він являється.

1.1. З метою реалізації функцій та завдань Сайту, споживач, користуючись даним Сайтом та послугами, для надання яких створений Сайт, надає Власнику дозвіл на передачу власних персональних даних третім особам, якщо це необхідно для якісного надання послуг споживачеві та рекламно-маркетингової комунікації із споживачем.

  1. Згода споживача, яка надається Власнику на збирання, обробку, зберігання та використання (в тому числі з використанням автоматизованих засобів) персональних даних та їх передачу третім особам оформлюється шляхом введення споживачем своїх данних у відповідні поля на сайті. Також при відвідуванні Сайту фіксуються всі входи на сторінки Сайту. Інші відомості стосовно трафіку користувача не обробляються і не зберігаються

ІІI. Збір персональних даних

Збору, зберіганню та використанню підлягають наступні типи персональних даних споживача:

  1. Інформація про ваш комп’ютер, включаючи вашу IP-адресу, географічне розташування, тип і версію браузера та операційну систему;
  2. Інформація про ваші відвідування та використання Сайту, включаючи реферальні джерела, протяжність візитів, переглянуті сторінки та шляхи навігації по сайту;
  3. Інформація, яку ви ввели під час реєстрації на отримання послуги, зокрема ваше ім’я, прізвище, номер телефону, електронну адресу;
  4. Інформація, така, як ваше ім’я та адреса електронної пошти, які ви вказали під час оформлення підписок на наші поштові повідомлення та/або розсилки;
  5. Інформація, яка генерується при використанні нашого веб-сайту, включаючи інформацію про час, частоту та умови його використання;
  6. Інформація стосовно будь-яких ваших покупок, використаних сервісів або транзакцій, які ви провели через Сайт. Важливо: Власник не несе відповідальності за дані, які споживач надає третій особі – платіжному сервісу – при оформлені покупки, зокрема дані про ім’я, адресу, номер телефону, адресу електронної поштової скриньки та інформацію про кредитну карту.
  7. Інформація, що міститься в будь-яких повідомленнях, які споживач надсилає Власнику електронною поштою або через Сайт, включаючи зміст повідомлення та мета дані;
  8. Будь-яка інша персональна інформація, яку споживач надсилає на Сайт.
    Перед тим, як розкрити для нас персональну інформацію третьої особи, ви маєте отримати згоду цієї особи як на розкриття, так і на обробку цієї інформації у відповідності до даних правил.
  9. Перед тим, як розкрити для нас персональну інформацію третьої особи, ви маєте отримати згоду цієї особи як на розкриття, так і на обробку цієї інформації у відповідності до даних правил.

IV. Обробка і місце зберігання персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту. Місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: Україна, м. Київ

 

V. Цілі використання персональних даних

Персональні дані користувача використовуються в цілях функціонування Сайту, надання послуг та необхідної документації, забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну зі споживачем інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації.

 

VI. Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються терміном не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки. Також Власник може зберігати документи, що містять персональну інформацію Споживача у випадках, коли це вимагається чинним законодавством.

 

VII. Використання файлів cookie

  1. Сайт може використовувати файли Cookie з метою аналізу поведінки споживача на Сайті, та надання йому найбільш корисної інформації про послуги, що надає Власник.

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто, зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами). Файли-cookies зазвичай не містять жодної інформації, яка ідентифікує особу користувача. Проте, персональна інформація Споживача, яку отримує Сайт, може бути пов’язана з інформацією, що зберігається та отримана від файлів-cookies.

 2. Для оперативної доставки, більш якісного відображення, детального аналізу контенту на Сайті, забезпечення можливості оплати споживачем послуг, які надає Власник користується плагінами, а також послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Googleб Way For Pay та інші. Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті. Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Умови використання Google Analytics – http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

Політика використання Cookie платіжним сервісом Way For Pay – https://wayforpay.com/uk

  1. Cайт може використовувати Google Analytics та Adwords для розпізнавання комп’ютера, коли користувач відвідує Сайт / відстеження навігацію користувачів по Сайту/ дозволяє використовувати кошик користувача на сайті / вдосконалення зручності користування Сайтом / аналіз використання Сайту / адміністрування Сайту / попередження шахрайства та вдосконалення безпеки Сайту / персоналізація Сайту для кожного користувача / цільова реклама, яка може бути цікава окремим користувачам / та інше.
  2. Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Більшість браузерів надають вам можливість відмовитися від використання файлів-cookies. Для того, щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо: конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися.

 

VIII. Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

  1. При використанні користувачем Сайту на його сторінках можуть бути присутніми коди інших інтернет ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують дані користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути: Facebook, Google+

  1. Використання зазначених сервісів Власнику необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів Власник не зберігає і не обробляє. Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти з Сайту, очистити файли cookie (через свій браузер).
  2. Сайт містить гіперпосилання на веб-сайти сторонніх компаній та осіб. Власник не має інструментів керування, та не несе відповідальності за політику конфіденційності й практики сторонніх осіб та компаній в цій галузі
  3. Зокрема, для здійснення оплати послуг, які надає Власник, використовуються платіжні сервіси, зокрема Way For Pay. Власник не передає платіжним сервісам інформації про персональні дані Споживача. Сайт містить посилання на ресурси платіжного сервісу, аби надати змогу споживачу оплатити послуги.
  4. Власник не несе відповідальності за дані, надані Споживачем на ресурсах платіжного сервісу. Про стандарти захисту даних Way For Pay: https://wiki.wayforpay.com/uk/view/1737576

IX. Права суб’єкта персональних даних

Власник доводить до відома користувача про його права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних, зокрема відмовитися від отримання розсилки з новинами від Сайту.

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були Вами надані Укрінформу відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Власником, будь ласка, звертайтеся до Власника за електронною адресою tania.adamus@gmail.com або телефоном 0663347813

X. Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства. У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Власником буде розміщено повідомлення на Сайті та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

XI. Взаємодія Власника з третіми особами стосовно персональних даних

Власник не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Власник розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Власнику. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти. При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим Власник рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

XII. Захист персональних даних

Власник використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, Власник не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами впливу Власника. Вланик забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню. Власник може надавати доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог Власника. Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.